Saturday, 19 October, 2019
Jag är sanningen vägen och livet
Jesus

Lägg till bild i sida

Lägg till bild i sida

Instruktion för att lägga till bild i sida.

1. Logga in med din uppgifter som du fått av administratören för ditt wordpress-konto om du inte redan är inloggad.

2. Klicka i vänstra panelen på ”Sidor” och sen på ”Alla sidor”.

3. Välj den sida som bilden ska laddas upp på genom att klicka på sidans namn listan.

4. En texteditor för sidan kommer upp enligt bilden nedan. Strax ovan texteditorn finns en knapp som heter ”Lägg till media”. Ställ muspekaren i texteditorn för att markera var bilden ska laddas upp och klicka sen på knappen ”Lägg till media”.

texteditorn

 

5. Välj en av den befintliga bilderna i ”Mediabiblioteket” eller ladda upp en ny bild under fliken ”Ladda upp filer”. Vid uppladdning av fil klicka på välj fil och lokalisera sen filen på din hårddisk.

6. När en fil finns i ”Mediabiblioteket” eller om den är uppladdad från fil för att sen hamna i mediabiblioteket blir den vald genom att klicka på den. När filen är vald markeras det med en blå ram runt bilden och då är det möjligt att göra inställningar för storlek och justering i kolumnen till höger om mediabibloteket.

7. När inställningarna är rätt klicka på knappen ”Infoga på sidan”. Då hamnar bilden där muspekaren var placerad i punkt 4.

8. Klick sen på knappen ”Uppdatera” för att uppdatera sidan och publicera den nya bilden.

9. Öppna framsidan av din hemsida i en ny flik i webbläsare genom skriva in www.dinefssida.se  Ex www.efsstaffanstorp.se eller uppdatera sidan genom att trycka F5 om du redan har sidan i en ny flik i webbläsare.