MUSIK-
PRODUKTION

Tillsammans skapar vi framtidens
producenter & låtskrivare

Om utbildningen

Solviks musikproduktionsutbildning vänder sig till dig som vill utvecklas inom låtskrivning och musikproduktion. Vi ger dig verktygen för att bli en av framtidens framgångsrika producenter/låtskrivare.

Koppling till verkligheten

Vi samarbetar med musikförlag, reklambyråer, medieföretag och högskolor, allt för att du som deltagare ska få riktiga utmaningar och få jobba med andra människor i branschen. En stor del av undervisningen sker i projektform.

Studion

Skolans nybyggda studio och professionella utrustning ger dig möjlighet att göra inspelning, mixning och mastring på hög nivå. Du som deltagare har tillgång till studion och en personlig arbetsstation dygnet runt.

Ämnen på schemat:

•    Låtskrivning
•    Musikproduktion
•    Ljud- & inspelningsteknik
•    Mixning
•    Arrangering
•    Akustik- & ljudlära
•    Musikteori
•    Branschkunskap

Gemensamma aktiviteter

Att studera på folkhögskola innebär att du förutom din egen utbildning även deltar i skolans gemensamma aktiviteter som temadagar, idrottsdagar, föreläsningar och samtalsgrupper.

Internatet

De flesta som går musiklinjen väljer att bo på skolans internat. Du kan välja mellan två olika alternativ på boendet med olika prisnivåer. Förutom fräscha rum så erbjuds god mat i vår restaurang. I internathyran ingår frukost, lunch och middag alla vardagar.

Kostnader

Du som ska gå musiklinjen (sång, musiker, musikproduktion eller grundinriktningen) betalar en extra kostnad. I denna kostnad ingår underhåll och reparation av ljudutrustning, instrument odyl.

Förkunskapskrav:

Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen. Du ska också bifoga tre musikexempel.

Vill du veta mer?

Andreas Grenholm, linjeledare
Tel: 070-5695168
Skicka ett mail

Läsårstider:

1 år, 36 veckor
2018-09-03 — 2018-12-21
2019-01-07 — 2019-05-24

Sista ansökningsdag:

2019-04-29

Ansökan 

Sista ansökningsdatum är 31 mars. I din ansökan ska du:

Skicka in betyg, personligt brev samt en motivering varför du vill gå utbildningen.
Ange en referensperson som känner dig och din “musikaliska sida”. Vi vill också ha tre musikexempel som du komponerat eller producerat. Maila musikexemplen till info@solviksmusiklinje.se

Intervju

Du kommer därefter att kallas till intervju. Eftersom vi har många sökande så kommer inte alla att få komma på intervju utan en gallring görs utifrån det musikaliska materialet som skickats in.

Intervjun kan göras antingen på Solvik Folkhögskola i Froskåge eller i Stockholm. Du kommer då intervjuas av skolans personal samt ha möjlighet att visa musikaliska färdigheter.

Musikexempel

Här är några smakprov på låtar som skrivits och spelats in på Solviks Folkhögskola

Håll dig uppdaterad!

Följ Solviks Folkhögskola på sociala medier! Vi väntar på dig!

Kontakta oss gärna